Прокуратурата прецизира обвиненията срещу задържаните по случая "Иванчева"

Утре Апелативният специализиран наказателен съд трябва да прецени дали 3-мата обвиняеми ще останат в ареста

25.04.2018 | 16:11 Редактор: Велислав Филипов
Прокуратурата прецизира обвиненията срещу задържаните по случая

Повдигат ново обвинение на арестуваната кметица на район "Младост". Десислава Иванчева беше арестувана показно в центъра на София миналата седмица, а в колата ѝ бяха открити 56 хил. евро. Тя вече е с повдигнато обвинение за подкуп.

Новите обвинения са добре познатите стари, само че прецизирани. Защитниците на Десислава Иванчева, Биляна Петрова и сочения за посредник за вземането на подкупа Петко Дюлгеров бяха повикани на Националната следствена служба. Двама от адвокатите вече излязоха.

В новите обвинения е посочено, че първоначално Десислава Иванчева поискала 250 хил. евро подкуп от Александър Ваклин, след което завишила сумата на 500 хил. евро, а в крайна сметка в служебната кола е намерен първия транш в размер на 70 хил. евро.

Другото, което е прецизирано, е, че между Дюлгеров и Иванчева е имало 3 срещи, на които са уточнявани параметрите на рушвета. Адвокатът на Иванчева твърди, че на местата, сочени от Александър Ваклин, на които са се провеждали срещите, кметицата изобщо не е била.

Утре Апелативният специализиран наказателен съд трябва да прецени дали 3-мата обвиняеми ще останат в ареста. Особеното е, че първата инстанция решаваше мярката им за неотклонение по едни обвинения, а втората трябва да прецени дали да останат задържани по прецизираните обвинения.

Междувременно зам.-кметовете в район "Младост" предложиха изпълняващ длъжността кмет да бъде архитект Русев, тъй като е специалист по строителство. Дали той ще стъпи в длъжност, ще прецени Столичният общински съвет на заседанието си на 26 април.

Снимка: Олег Попов, Bulgaria ON AIR