България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Коледното вълшебство през очите на един магьосник

Да даваш винаги е по-приятно от това да взимаш, потвърди Астор пред Bulgaria ON AIR

26.12.2017 | 12:05 Редактор: Иван Берберов
Коледното вълшебство през очите на един магьосник

Една от главните характеристики на Коледата е магията и чудесата, които се случват около нея. Известният български магьосник и активист в кампанията на "Българската Коледа" Астор бе награден със златен "Оскар" от Международното братство на маговете.

В студиото на "България сутрин" вълшебникът сподели, че инициативата да участва в благотворителни кампании и да помага на хората се заражда у него още в детските му години.

"Да помагам винаги ми е носело голямо удоволствие. Още повече сега, когато тези хора наистина имат нужда от помощ. Както казваше един мой приятел, много по-приятно е да даваш, отколкото да взимаш", отбеляза Астор. 

Илюзионистът обясни, че по отношение на магията е работохолик, като зад гърба си има вече над 20 000 представления. Занаятът се краде, но трябва да го вършиш с много любов. А що се касае първият номер, който е научил – бил му е показан навремето от баба му, която също имала афинитет към магията. 

"Най-древното изкуство на Земята е била магията. Гордея се, че един от моите колеги се казва Рамзес II. Той е бил магьосник. Първият номер, който се е появил, е играта на "тука има – тука няма" с трите чаши и топчето. Магията има 8 жанра, като всички от тях правя, но най-голямо удоволствие намирам в комичните фокуси. Те са най-трудни, защото е нужно и да бъдеш добър актьор освен магьосник", посочи гостът пред Bulgaria ON AIR.