Кампанията "Българската Коледа" отново успя да ни обедини!

През последните 14 години са събрани близо 30 млн. лв. и са подпомогнати над 3 800 деца

26.12.2017 | 10:35 Редактор: Иван Берберов
Кампанията

Кампанията "Българската Коледа" успява да обедини хора от различни социални прослойки, медии  и дори възрасти. Основната идея е да помагаме на тези, които нямат, и на тези, които не могат сами да си помогнат. 

За 14 години в рамките на благотворителната инициатива на президента са събрани 29 984 449 лева. За това време са подпомогнати над 3 800 деца и 259 лечебни заведения. 

"Българската Коледа" се организира за 15 поредна година. Тя има за цел да насърчава дарителството, да спомага за разрешаването на значими обществени проблеми, засягащи здравето на децата и да подпомага лечението им. 

Тазгодишното издание е посветено на спасения детски живот, като насочва своите усилия в подпомагането на грижата за продължителното лечение и активната рехабилитация. На специална церемония вчера вечерта в Народния театър "Иван Вазов" се проведе големият благотворителен концерт на "Българската Коледа". 

Той е под патронажа на президента Румен Радев и съпругата му Десислава Радева. На концерта присъства патриарх Неофит, както и бившият президент Росен Плевнелиев и настоящата му половинка Деси Банова. 

Инициативата не е само цифри и известни личности. Зад нея стоят деца, за които тази помощ е животоспасяваща.