България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Тенис легендата Пол Макнами разкрива какво да очакваме на "Sofia Open"

Григор Димитров сега е лицето на България пред света, твърди двукратният носител на купа "Дейвис"

25.12.2017 | 11:00 Редактор: Велислав Филипов
Тенис легендата Пол Макнами разкрива какво да очакваме на

Двукратният носител на купа "Дейвис", мъжът достигнал до първото място в световната ранглиста, спечелил 23 титли - Пол Макнами. След 25 години като изпълнителен директор на "Australian Open", днес той ръководи турнира "Sofia Open". Легендата застана пред Bulgaria ON AIR, за да разкаже повече за предстоящия турнир в София и да разкрие отговорите на най-вълнуващите теми за родните тенис фенове. 

По думите му остават по-малко от два месеца до третия турнир "Sofia Open" и след вълнуващото миналогодишно състезание, с участието на Григор Димитров, тази година се очаква емоциите да са още по-силни.

"В момента Гришо е №3 в света и всички са развълнувани за предстоящия турнир. Понеделник е крайният срок за записване на всички, но тогава е Коледа и няма да притесняваме спортистите. Все още не мога да разкрия имената на тенисистите, които ще участват на турнира - ще трябва да изчакаме поне до средата на седмицата", отбеляза тенис легендата. 

Все пак Макнами обеща на родните почитатели, че в София ще пристигнат големи имена от тенис средите и се очаква турнирът определно да оправдае очакванията на всички. 

"Григор Димитров сега е лицето на България пред света. Той е толкова известен навсякъде - това е като Рафа Надал и Роджър Федерер. Страхотно е за страната, за европейския спорт и особено за София. Той наистина е един приятен мъж и е великолепен посланик за България", сподели ръководителят на "Sofia Open". 

Според него да бъдеш в компанията на най-добрите тенисисти в света е нещо много специално и определено това е мотивиращо за младите играчи в страната. 

За новата година Пол Макнами си пожела "Sofia Open" да се превърне в истински празник за София и България, а Григор Димитров да отиде на финал.