България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Няма тенисист, който да победи Григор, смята журналист

Асен Григоров прогнозира пред Bulgaria ON AIR, че успехът на номер 12 в света ще продължи дълго

13.02.2017 | 10:18 Редактор: Жанета Нейкова
Няма тенисист, който да победи Григор, смята журналист

Григор Димитров е в страхотна форма, начинът, по който играе – в момента няма тенисист, който да може да го победи. Това каза в "България сутрин" журналистът Асен Григоров по повод успехите на първата ракета на България. 

Номер 12 в света триумфира в турнира Sofia Open на родна земя, събра рекордна публика в зала "Арена Армеец" - над 12 хил. души за дни подред.

"Успехът на Григор ще продължи дълго. Няма как да спечели всеки мач тази година, не е машина, макар че започвам да се съмнявам дали не е, защото от 15 мача направи 14 победи", коментира Григоров пред Bulgaria ON AIR.

Журналистът подчерта, че всеки от другите топ тенисисти вече наблюдават Димитров, страхуват се от него, правят тактики как да играят и допълни, че първата ни ракета е технически, психически и физически в перфектна форма и тази година е много добра за него.

Запитан дали треньорът е основен фактор за успеха на Григор, журналистът потвърди, че е фактор.

"Треньорът дойде в момент, в който Димитров наистина имаше нужда от такъв човек, разбират се много добре", смята той.

Асен Григоров отбеляза, че играта на Григор е станала по-комплексна, по-добре развита, по-разнообразна, защитава се и атакува фантастично, сервисът му се върна и допълни:

"Не трябва да се пропуска фактът, че това, което Григор направи последната седмица, също е резултат и от много години тренировки".