България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Международни циркови артисти в София за Мини арт фест

На 24 юни ще се проведе фестивал за съвременен цирк, случващ се на улицата

22.06.2017 | 10:20 Редактор: Тодор Петров
Международни циркови артисти в София за Мини арт фест

На 24 юни ще се проведе тазгодишното издание на Мини арт фест. Събитието ще изпълни София с приятни преживявания и гледки с участието на  международни циркови артисти от различни държави. 

Организаторът на събитието Гео Калев сподели за Bulgaria ON AIR, че това е фестивал за съвременен цирк, който се случва на улицата. 

"На Витошка в събота очакваме голямо представление за цялото смеейство, за споделянето между поколенията. Поканили сме 15 формации от света, които представят своето изкуство. Хората много харесват този фестивал, радват се и споделят с нас", каза той в "България сутрин".

На 24 юни по време на представлението ще бъде връчена и наградата "Златна мравка" за най-добър цирков номер.

"Фестивалът дава възможности за развитие на българските артисти. Едно от основните послания е публиката да бъде активна и да реагира на това, което й харесва или не", сподели още Гео Калев.

Участие в Мини арт фест ще вземе, която е българка, но от много години живее в Дания. Нейният номер е с колело на една гума и тя ще го представи в събота. 

Цирковият артист Сунива Бивард е била съученичка с Галина в Копенхаген, където заедно са започнали да се занимават с цирково изкуство. Тя продължва да работи като артист за много различни компании за съвременен цирк по света. Сунива демонстрира част от своя талант пред камерата на Bulgaria ON AIR.