България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Новият лидер на ДСБ: Ще работим за единство на дясното

Не е изключено сътрудничество с хора от ГЕРБ, каза Атанас Атанасов пред Bulgaria ON AIR

16.06.2017 | 09:30 Редактор: Василена Василева
Новият лидер на ДСБ: Ще работим за единство на дясното

В ГЕРБ има определен сегмент от десни хора, които по основни теми за управлението на държавата и демократичните ценности са съмишленици на ДСБ, така че не изключваме на някакъв етап от управлението си сътрудничеството с тях да стане факт. Единството на дясното пространство ще бъде основната ни политическа цел, посочи лидерът на ДСБ Атанас Атанасов  в студиото на "България сутрин".

Атанасов коментира още, че не харесва управлението на министър-председателя на страната ни и именно това е била една от основните причини да се кандидатира за лидерския пост.

"Смятам, че ГЕРБ е инструмент на Борисов за получаване на властта, след което той я упражнява своеволно", допълни още той.

Пред Bulgaria ON AIR той заяви, че Реформаторският блок е имал високопоставени цели някои от които останали неосъществени. Основният проблем за това бил отказът на партньорите за лидерство. Затова и не успял да се превърне в единен политически субект. 

"Тези раздори бяха използвани от Борисов, за да се превърне той в неформален лидер на Реформаторския блок и да доведе до разцеплението му", посочи Атанас Атанасов.