България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Кърменето излиза "На светло" с фотосесия

50 майки бяха заснети как кърмят на централни места в София

12.06.2017 | 09:36 Редактор: Жанета Нейкова
Кърменето излиза

Преди време майка, която накърми бебето си в столичен мол предизвика дебати с въпроса къде и как е уместно жените да хранят децата си. Фотографи решиха да отвърнат на нападките като направят фотосесията "На светло".

Проектът е доброволен и е изпълнен от 4 фотографа: Виолета Стоименова, Калина Серафимова, Ренита Костадинова и Дени Кирилова.

"За първи път можем да покажем, че кърменето е най-естественият процес при храненето на бебета. Няма нищо срамно, което да притеснява майките", отбелязва фотографът Дени Кирилова в "България сутрин", като допълни, че фотографиите са заснети на различни централни места в столицата - ЦУМ, булевард "Витоша", Борисовата градина и др.

"Майките не бива да се срамуват и трябва да знаят, че да кърмят децата си е най-естественото нещо, което могат да направят", смята Рени Костадинова, друг от четирите фотографи, създатели на проекта. 

Гостите на Bulgaria ON AIR споделиха, че "На светло" е предизвикало коментари "За" и "Против" кърменето на открито и дори били "заклеймени", както твърдят те.

"Хората, които са тесногръди предпочитат да дадат на децата си бутилка с кравешко мляко, отколкото това, което природата е предоставила на жените", заключи Кирилова.