България сутрин

Всеки делник от 6:30 часа
още

Приказките на Диана Петрова - послания за малките и намигване към възрастните

Без детството едва ли можем да се справим в днешния живот, сподели писателят пред Bulgaria ON AIR

01.06.2017 | 11:05 Редактор: Тодор Петров
Приказките на Диана Петрова - послания за малките и намигване към възрастните

Приказки са послания за малките и с намигване към възрастните. На това се е отдала Диана Петрова, която е автор на три романа и две книги с приказки, както и създател на сайта "Подари ми приказка".  

От няколко дни на пазара е и третата ѝ книга "Приказки за цялото семейство". Диана Петрова гостува в "България сутрин", за да разкаже как пише приказки за съвременни деца и модерни родители.

"Без детството едва ли можем да се справим в днешния живот. Чрез приказките се връщам обратно в моето детство и мога да участвам в детството на моите деца", сподели тя пред Bulgaria ON AIR.

Диана Петрова призна, че се вдъхновява от истински истории, които са се случили в нейното детство или в това на децата й. Тя е категорична, че децата не са спрели да четат, дори напротив. 

"Децата харесват герои, с които могат да се идентифицират. Всяко дете иска да бъде уважавано и приказки, в които е на едно ниво с възрастните, са му любими. Те не са просто деца, те са умалени възрастни", каза още писателят.

Диана Петрова сподели, че я канят в много училища, където получава рисунки от децата по написаните от нея приказки. Заедно разиграват игри, в които децата се превръщат в автори за няколко минути.