България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Здравословната храна върви ръка за ръка със спорта

Съвети за добро здраве даде фитнес моделът Здравка Максурова пред Bulgaria ON AIR

18.05.2017 | 10:24 Редактор: Иван Берберов
Здравословната храна върви ръка за ръка със спорта

Започнете деня си с чаша топла вода с лимон и сезонен плод. Лимонът алкализира тялото. Трябва да се набляга на зеленчуци и плодове. Не пийте напитки със захар, препоръчвам просто вода. По-добре е да се консумира плодът, а не да се прави на фреш. Овкусявайте с билки и подправки, а не със сол и глутаматни миксове. Движете се и се обичайте!

Такива съвети даде Здравка Максурова, бивша гимнастичка, автор на "Яж, спортувай и обичай", фитнес модел и диетолог в студиото на "България сутрин" за всеки, който иска да влезе във форма и да подобри здравето си.

"Всеки един уважаващ себе си човек, трябва да постави здравето на първо място. В книгата всеки, който иска да подобри здравето си, може да намери каквото му трябва", поясни тя.

Творбата, която е написала, добави още Максурова, е наръчник за здравословен начин на живот. Не е нужно да си на тежка диета, за да си здрав, прибави още тя.

През март месец следващата година ще се проведе състезанието за бодибилдъри "Арнолд класик", обясни гостът. 

"Смятам да се явя в пълната си прелест. Битката трае една минута на сцената, но е важно как се чувстваш в тялото си. Ще ми трябва малко повече сън до тогава", сподели деитологът пред Bulgaria ON AIR.

Вижте още!