България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Егоизъм - най-честата причина за разпадането на браковете

Кои са другите предпоставки за неуспешните бракове? Коментар в "България сутрин"

05.05.2017 | 11:03 Редактор: Мария Аладжова
Егоизъм - най-честата причина за разпадането на браковете

След развода на една от най-атрактивните двойки в шоубизнеса - Анджелина Джоли и Брад Пит, и фотосесията на Пит за GQ, в която прави сърцераздирателно признание за пороците си, отново се заговори за стабилността на брака като система от ценности.

В студиото на "България сутрин" темата коментираха Карло Луканов, който е самотен баща, семейният консултант Неви Боджукова и Деляна Маринова — Джуджи.

"Рядко само единият е виновен. Обикновено се натрупват събития - единият направи нещо, другият реагира по някакъв начин, след това следва следващото", каза Карло Луканов в коментар за причините, поради които се разпадат браковете.

А пък Джуджи направи паралел с недалечното минало:

"Ако анализираме връзките на нашите баби, и дядовци, повечето от тях имат изключително дълги бракове - аз съм далеч от мисълта, че през тези бракове не е имало никакви кризи. Успехът им се дължи на това, че тези семейства са успели да преминат през тези кризи и да останат заедно. Докато сега ние сме си извадили на преден план личното си щастие".

И според Нели Гуджукова крахът на повечето бракове в днешно време се дължи на изпитанието, пред което са поставени двойките след като мине "розовият" период на влюбването и двамата партньори се окажат в ситуация, в която вече трябва да правят известни компромиси, заради благото на другия.