България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Кристина Кръстева: Има радикализация в БСП и страх да не им вземат хората

Това си личало от изказванията на членовете на Столетницата от парламентарната трибуна

05.05.2017 | 09:51 Редактор: Мария Аладжова
Кристина Кръстева: Има радикализация в БСП и страх да не им вземат хората

Опозицията в новото правителство е в паника ГЕРБ да не "дръпне" нейни хора. Това коментира в "България сутрин" журналистът Кристина Кръстева. По думите ѝ с началото на 44-тото НС се наблюдава особено нахъсване в редиците на БСП и радикализация, които се виждат всеки път, когато на парламентарната трибуна излезе някой от Столетницата.

"От БСП се страхуват Борисов да не приласкава техните хора", заяви Кръстева.

Тя коментира и разразилия се скандал "ЦУМ гейт" в центъра на който беше и вече бившият член на Изпълнителното бюро на БСП Георги Гергов.

"Те преди месец - два, когато ходеха заедно по кампании и разчитаха на подкрепата на Георги Гергов, защо не казаха, че е олигарх и са зависими от човек, който е олигарх, а сега изведнъж когато се оказа, че той може да застраши лидера, той за една минута стана лош и черен. До вчера беше много хубав", анализира Кръстева.

А според колегата ѝ Тодор Токин, ако кабинета "Борисов 3" изкара докрай мандата си, БСП ще се разпадне - нещо, което, по думите му, е неизбежно още от 90-те години.

Иначе лично той бил приятно изненадан от избора на новите министри - Екатерина Захариева, която ще оглави МВнР, и Валентин Радев, който беше избран за министър на вътрешните работи.

Пълният разговор - във видеото!