България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Александър Симов: Идеите на Трифонов не могат да бъдат революционни

Той коментира пред Bulgaria ON AIR, че въвеждането на мажоритарно гласуване ще позволи на местни феодални кръгове да получат парламентарна реализация

05.05.2017 | 08:23 Редактор: Василена Василева
Александър Симов: Идеите на Трифонов не могат да бъдат революционни

Това, че Слави Трифонов не предлага друго освен козметични промени в изборното законодателство ме кара да мисля, че някой стои зад него, коментира Александър Симов от БСП в студиото на "България сутрин".

"Важно е да се спомене, че нещата, които Трифонов рекламира звучат много ефектно, но всъщност нито една от идеите му не може да бъде революционна - нито намаляването на субсидиите, нито намаляването на депутатите. Единствената идея, с която могат да бъдат разрушени остатъците от държавност е въвеждането на 100% мажоритарно гласуване, което на практика ще позволи на местни феодални кръгове да получат парламентарна реализация. Това е типичен пример за твърдението, че пътят към Ада е посят с добри намерения, но резултатите винаги са различни", подчерта Александър Симов.

Пред Bulgaria ON AIR Симов каза още, че твърдението на Борисов, че е подарил на БСП властта е гаранция за проблемите, които предстои да възникнат между ГЕРБ и БСП.

"БСП направи всичко възможно да спечели тези избори. Най-важно обаче е да не допускаме никаква форма на колаборация с това статукво, което се заформя", допълни още Александър Симов в студиото на "България сутрин".

Вижте повече: