България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Задава се "Борисов 3"

Александрър Сиди: Каракачанов е подходяща кандидатура и за вицепремиер, и за министър на отбраната

03.05.2017 | 10:02 Редактор: Василена Василева
Задава се

Не мога нито да потвърдя, нито да отрека информацията относно имената на министрите, които ще влязат в "Борисов 3". Очаквайте изненади. Това коментира в студиото на "България сутрин" Александър Сиди от Обединените патриоти.

По думите му Каракачанов е изключително подходяща кандидатура, както за вицепремиер, така и за министър на отбраната. Мнението му, че и в Европейския съюз, и в НАТО трябва да има малко повече сила на самите държави е единодушно с това на Обединените патриотите.

"Каракачанов твърди, че България трябва да защитава собствения си национален интерес преди всичко. Смятам, че това в никакъв случай не е скандално. Държавите просто искат повече самостоятелност", допълни още Сиди.

Той уточни, че Обединените патриоти не сме излизали с тези за напускане на НАТО и Европейския съюз.

Относно съставянето на кабинета "Борисов 3" Александър Сиди подчерта, че всичко е обсъдено в рамките на европейските правила - направена е програма, коалиционно споразумение и едва накрая е сформиран персоналния състав на кабинета.

"Не сме се договаряли и пазарили за постове. Има преговорен екип, който обсъжда разговорите относно разпределението на министрите", обясни още той.

На въпроса как ще функционира бъдещият кабинет и дали ГЕРБ няма да държи основната власт, Сиди отговори, че още в самото начало Обединените патриоти са искали да назначат компетентни кадри на съответните министерски позиции и няма никакво значение на коя от партиите ще бъдат представители стига да са достатъчно компетентни.

Вижте видеото с целия разговор: