Пазят в дълбока тайна имената на министрите в "Борисов 3"

Съставът на правителството става ясен до 4 май

01.05.2017 | 21:20 Редактор: Василена Василева
Пазят в дълбока тайна имената на министрите в

Броени дни остават до новото българско правителство. Повече от месец след предсрочните парламентарни избори Бойко Борисов ще направи своя трети кабинет, този път в коалиция с Обединените патриоти. Засега министрите се пазят в дълбока тайна.

Въпреки че твърди, че е обмислил добре имената на бъдещите министри в своето правителство, Борисов упорито отказва да ги оповести докато не бъдат изгладени всички различия с Патриотите.

Слуховете в двете формации показват, че ще има четирима вицепремиери - за един от тях ще отговарят Обединените патриоти, вероятно това ще бъде вицепремиер с ресор силовите министерства.

Един заместник на Бойко Борисов вероятно ще отговаря и за подготовката на председателството на България на съвета на Европейския съюз.

Има и две познати лица сред заместниците на Борисов. Това са Томислав Дончев - вицепремиер по европейските фондове и икономическата политика, и Борислав Горанов - вицепремиер по финансовата политика.

Министерството на отбраната с министър Красимир Каракачанов, министерството на икономиката, министерство на околната среда и водите и министерство на туризма ще бъдат отговорност на Обединените патриоти.

За министър на икономиката от страна на Патриотите се спряга Емил Караниколов, който в момента е изпълнителен директор на агенцията за приватизация, а Нено Димов за министър на екологията, който и друг път е бил в управлението на околната среда и водите. По време на управлението на Иван Костов той беше заместник-министър на екологията.

Познати лица от ГЕРБ обещават министри, които и друг път са били в министерства в предишното правителство на Бойко Борисов. Окончателно техните имена трябва да станат ясни до 4 май, когато изтича конституционният срок, в който лидерът на ГЕРБ трябва да представи пълния списък със своите министри и да върне на президента Румен Радев изпълнен управленски мандат.

Снимка: Олег Попов (Bulgaria ON AIR)