България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Социалистите отбелязват Деня на труда с шествие

Паралелно с това в Борисовата градина в София ще бъде отбелязан и празникът на левия печат

01.05.2017 | 11:32 Редактор: Мария Аладжова
Снимка: Милена Енчева, Bulgaria ON AIR

Социалисти от София и страната се събраха в 10.30 часа на пл. "Народно събрание" на шествие по случай 1 май. Шествието започва именно от сградата на парламента и ще продължи към Борисовата градина, където ще бъде отбелязан празникът на левия печат.

А идеята за този празник се ражда още преди 25 години, разказа пред Bulgaria ON AIR главният редактор на в. "Дума" Таня Джаджева.

"За левите хора първи май стана неразривно и празник на левия печат", заяви Джаджева. Паралелно с темата за левия печат, тя коментира и ситуацията със свободата на словото у нас:

"Мисля, че в гилдията сме достатъчно наясно в какви условия работим всички ние в България. Не е завидно положението, но точно в това е предизвикателството на всички", добави тя.

Тази година организираното от БСП шествие ще мине под надслов "За справедливо заплащане на труда! За българско производство".

От 8.00 ч. до приключване на мероприятието се забранява престоят и паркирането на пътни превозни средства на северната дъга на пл. "Св. Александър Невски", с изключение на автобусите превозващи участниците в мероприятието, както и на пл. "Народно събрание", съобщават от Столичната община.

А от 9.30 до 11.30 ч. се забранява влизането на пътни превозни средства по бул. "Цар Освободител" между бул. "Васил Левски" и ул. "Г.С. Раковски", само при необходимост и по преценка на отдел "Пътна полиция" при СДВР. 

Очаквайте видео