България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Голяма част от депутатите са неподготвени, твърдят журналисти

Видяхме много страх в очите на депутатите, изисква се сериозно отношение, посочи главният редактор на dnes.bg Златко Желев

20.04.2017 | 09:11 Редактор: Василена Василева
Голяма част от депутатите са неподготвени, твърдят журналисти

При прекрачването на прага на Народното събрание видяхме много страх в очите на депутатите. Причина за това е тяхната неподготвеност. Политиката не трябва да бъде наследствена, но изисква сериозно отношение и натрупан опит, коментира в студиото на "България сутрин" главният редактор на dnes.bg Златко Желев.

Той подчерта, че за него основните въпроси са кои ще бъдат министри на отбраната, образованието и здравеопазването.

Според журналиста Валерия Велева в парламента са липсвали настроение и енергия.

"Хубаво е да има нови лица, но част от тези, които прекрачиха прага, не осъзнават изобщо поради каква причина са там. Няма изявени личности, няма разпознаваеми за нацията лица", каза тя пред Bulgaria ON AIR.

На въпрос дали правителството ще изкара пълния си четиригодишен мандат, тя отбеляза, че "Обединените патриоти" ще направят всичко възможно това да се случи. По думите ѝ те излъчват желание за "консенсус и консолидиране".

"Бойко Борисов каза, че иска мир и вече се опитва да подаде ръка към опозицията. Трябва да има единство за европредседателството, но вариант за смекчаване на тона между опозицията и ГЕРБ няма", сподели още тя.

Социологът Евелина Славкова от изследователски център "Тренд" подчерта, че голяма част от народните представители не са подготвени, а Бойко Борисов е този, от когото зависи какво ще се случи оттук нататък с правителството. "Мисля, че той ще се постарае да довърши мандата си".