Новите депутати прекрачиха прага на Народното събрание

Генерали, журналисти, актьори, манекенка и футболен съдия са част от новите лица в парламента

19.04.2017 | 18:22 Редактор: Василена Василева
Новите депутати прекрачиха прага на Народното събрание

Ако за голяма част от депутатите днешният ден се повтаря, дори потретва, то други влязоха в пленарната зала  за първи път.

С трепет и вълнение новите 240 прекрачиха прага на Народното събрание. Генерали, журналисти, актьори, манекенка и футболен съдия. Това са само част от най-новите лица на българската политическа сцена.

Титлата най-млад народен представител получава 25-годишната Теодора Халачева. Социалистката е бивша манекенка, прегърнала червената идея. На страната на младите застава и патриотът Александър Сиди.

През следващите четири години актрисата Нона Йотова, която влиза в парламента като депутат от БСП, ще работи постоянно - през светлата част на деня като депутат, а вечер ще радва хората от театралната сцена.

Вълненията на опитните депутати бяха различни от тези на младите. Върху белия лист бившият културен министър Веджи Рашидов изобрази емблематични лица от залата, а творбата отиде в ръцете на енергийния министър Теменужка Петкова.

Дебютантите заемат половината от местата в пленарната зала. Освен това в 44-тия парламент има рекордно малко юристи и жени.