България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Ще се прегрупира ли "Автентичното дясно"?

Имаме 4 години да се обединим, каза Трайчо Трайков от "Нова република" пред Bulgaria ON AIR

10.04.2017 | 08:55 Редактор: Иван Берберов
Ще се прегрупира ли

"Автентичното дясно" има 4 години, за да се обедини и да даде алтернатива на всички проевропейски и прореформистки настроени хора, каза Трайчо Трайков от "Нова република" в студиото на "България сутрин".

"За да се стигне до обединение, трябва много хора да преглътнат егото си. Това е задължително условие", категоричен бе Трайков.

Попитан защо не се е стигнало до обединение на десните сили преди изборите, той отвърна, че времето е било прекалено малко за подобни рокади.

"Ако се бяхме обединили преди изборите или по време на предизборната кампания можеше да не се отрази положително. Не беше сигурно, че хората ще припознаят новите лидери. Нямаше време за такова обединение. Но сега имаме 4 години, за да се прегрупираме", посочи той пред Bulgaria ON AIR.

Според него "Реформаторски блок" бе добра идея, но се разпадна поради разминавания на интересите на неговите членове.

"Въпреки че "Реформаторски блок" беше добра идея, далеч не всички хора бяха реформатори в него. В "Нова република" се събрахме хората, които сме продемократично и проевропейски настроени", обясни политикът.

Акцентът на разговора се премести и към преговорите на Европейската комисия с "Газпром" по отношение на цената на горивата. Трайков смята, че ще постигнем каквото искаме, тъй като исканията на България са "малка хапка".

"Ще се справим с постигане на целите си свързани с "Газпром", ако подготвим исканията си. Апелирам преди излъчването на новото правителство, служебното да подготви и изясни исканията на държавата ни и да ги предложи на Европейската комисия. Ние сме малка хапка - може да се направи компромис за нас", заяви гостът.

Чуйте още!