България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Костадин Костадинов: В Турция расте една "паралелна България"

Председателят на Движение "Възраждане" смята, че отговорността за проблема с гласуването в чужбина е в ръцете на президента

06.04.2017 | 09:41 Редактор: Жанета Нейкова
Костадин Костадинов: В Турция расте една

Костадин Костадинов твърди, че в Турция расте една "паралелна България", която е България само по лична карта.

"Точно заради това проблемът с гласуването на българите в чужбина трябва да бъде решен кардинално, а не с предизборни циркове и панически ходове с последния момент", заяви в студиото на "България сутрин" председателят на Движение "Възраждане".

Политикът коментира пред Bulgaria ON AIR готвения Закон за уседналост, който предвиждаше, че право да гласуват имат само граждани, които са живели в България най-малко 3 месеца преди датата на вота.

Предложението предизвика спорове и недоволства, а заедно с тях дойде и уволнението на началника на дирекция "Съвет по законодателството" Любомир Талев.

Председателят на Движение "Възраждане" коментира думите на Румен Радев по случая, който заяви, че този въпрос е работа на правителството и на следващия парламент, като посочи:

"Докато нямаме действащ парламент цялата власт е в ръцете на президента и той носи отговорността. Няма как да прехвърля тежестта за действията и решенията си върху хората, които той е назначил".

Запитан кой стои зад това бързо желание за промяна в изборното законодателство, политикът отговори:

"Точно защото новият парламент ще се води от "Борисов 3", а не "Корнелия 1", затова се случи така. Тези действия са доста пиперливи и предизвикват обществен интерес, дебати и спорове. И други решения бяха взимани в последния момент, както концесията на Летище "София", твърди Костадинов.

Той допълни, че все неща, които са обсъждани в началото на управленския кабинет започнаха да се случват, след като станаха ясни резултатите от изборите.