България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Прогнози, очаквания... Ще завърши ли докрай мандата си кабинетът "Борисов" 3?

Коментар на Мария Пиргова и Асен Агов

04.04.2017 | 11:00 Редактор: Мария Аладжова
Прогнози, очаквания... Ще завърши ли докрай мандата си кабинетът

Ще изкара ли кабинетът "Борисов" 3 до края на мандата си? В "България сутрин" по Bulgaria ON AIR се чуха две тези - на политолога Мария Пиргова и на журналиста Асен Агов.

"Кабинетът ще бъде направен така, че да издържи година и половина. Предстои едно европейско председателство, в което политическите сили ще бъдат притиснати да се държат по-сплотено около едно правителство, но това до юли 2018 година и аз предполагам, че правителството ще бъде все пак правителство на малцинството, защото преговорите между Борисов и патриоти ще бъдат изключително трудни", коментира Пиргова.

Нейната прогноза е, че евентуалното правителство на малцинството ще бъде подкрепено ситуационно от патриотите, ДПС и от формацията на Веселин Марешки.

Асен Агов обаче е на противоположното мнение:

"Не трябва да подценяваме възможността за това правителството да изкара целия си мандат. Ако се разберат патриотите и ГЕРБ и патриотите получат онова, което искат - две или три министерства, вицепремиерско място - тогава може да имаме едно стабилно правителство, макар и с крехко мнозинство", посочи той.

Вижте пълния разговор: