България сутрин

Всеки делник от 7:00 часа
още

Отец Саръев: Битката между ДОСТ и ДПС може да е постановка

Църковният служител смята, че Ердоган е реална заплаха за България

24.03.2017 | 09:30 Редактор: Иван Берберов
Отец Саръев: Битката между ДОСТ и ДПС може да е постановка

Отец Боян Саръев от Кърджали коментира напрежението около ДПС и ДОСТ в репортаж на Михаела Карабельова за Bulgaria ON AIR.

"Цялото напрежение покрай двете етнически партии може да е постановка, за да се съберат всички турски гласове между ДОСТ и ДПС, а не да отиват в други партии. Така не остава турски етнически глас за друга партия. ГЕРБ беше започнала да дърпа част от електората на ДПС в последно време", изказа своите съмнения той.

Попитан за мнението му относно писмото на Ахмед Доган, отец Саръев каза, че то е насочено към по-лесно доверчивите и страхливи членове на обществото.

"ДПС е истински патриотична партия само че не българска, а турска. Писмото на Доган може само да сплаши по-наивните, ако някой се хване - хване се. За съжаление имаше хора, които му повярваха", сподели отец Саръев за "България сутрин".

Църковният служител смята, че Ердоган е реална заплаха за България.

"От близо 30 години повтарям, че мюфтийството и ислямската религия активно подпомагат активността на ДПС да ислямизират българският народ", каза той.

Миналата седмица ДОСТ и ДПС дадоха заявка, че искат да закрият кампаниите си в един и същи ден. Очаква се днес в 17 часа ДОСТ да закрият предизборната си кампания с концерт. ДПС се отказаха от грандиозно закриване в близост до това на ДОСТ, за да няма провокации, предаде Михаела Карабельова за Bulgaira ON AIR.

Вижте още във видеото: