България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Глас от БСП: Липсата на държава докара хората до отчаяние!

Няма да управляваме на всяка цена, ако са нарушени принципите ни, заяви Атанас Костадинов пред Bulgaria ON AIR

23.03.2017 | 08:51 Редактор: Тодор Петров
Глас от БСП: Липсата на държава докара хората до отчаяние!

Хората са на ръба на отчаянието и мизерията. Липсата на държава, на държавност и всякаква грижа за елементарните нужди... дългът е на всички политици. Кризата, безпътицата и отчаянието не могат да продължават. Няма да стане без да променим модела на управление. 

Това каза в "България сутрин" кандидат-депутатът от "БСП за България" Атанас Костадинов и добави, че категорично чувства вина за положението, в което живеят много хора. 

"Ако държавата не се намеси и не застане зад приоритетите за развитието на региона, ще продължим да бъдем в тази ситуация", отбеляза водачът на листата на "БСП за България" в Монтана.

На въпрос с кого би се коалирала БСП в следващия парламент, гостът на Bulgaria ON AIR отговори, че ще управляват с всяка партия, която разпознае в тяхната програма близки до своите приоритети.

"Няма да продължим напред с корупцията, беззаконието и предаването на националната сигурност. Няма да управляваме на всяка цена, ако трябва да прекрачим тази граница. Няма да заменим властта заради изкушението да участваме в управление, ако са нарушени нашите принципи", настоя кандидат-депутатът.

Атанас Костадинов коментира и българо-турските отношения и създалото се напрежение в последно време. По думите му тези отношения винаги са били и ще останат приоритет, когато Турция се развива в рамка, отговаряща на нашите разбирания. 

"Трябва да имаме категорично отрицание към всякакви прояви на авторитаризъм.  Ердоган се опитва да доведе една република до ръба на хаоса. Основите на турската демокрация започват да остават в миналото. Имаме сериозно напрежение по линия избори, най-вече с ДОСТ. Никой няма право да се бърка по този начин във вътрешните дела на България", заяви той.

Според Костадинов реакцията на главния прокурор и ДАНС да експулсират няколко турски граждани е абсолютно правилна. Той е на мнение, че в момента плащаме цената на непоисканата подкрепа, която по думите му ДОСТ е оказала на ГЕРБ на президентските избори.