България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Светльо Витков: Искаха ме в партията си, сега ме наричат "отровна гъба"

Настояваме за затваряне на секциите в Турция и спирането на изборния туризъм, заяви лидерът на "Глас народен" пред Bulgaria ON AIR

21.03.2017 | 09:09 Редактор: Жанета Нейкова
Светльо Витков: Искаха ме в партията си, сега ме наричат

Определяният от друга политическа формация като "стара отровна гъба" лидер на "Глас народен" Светослав Витков каза в "България сутрин", че същите хора, които сега го наричат така, преди са го канили в партията си.

"Трайчо Трайков ми звъня за среща в техния офис, но тогава бяхме започнали леки преговори с Реформаторския блок. Когато имам разговори с една партия, аз не ходя при друга", отбеляза кандидат-депутатът.

Според госта на Bulgaria ON AIR тези обвинения са политически инструмент на гърба на някой друг, за да може първият да натрупа рейтинг.

Светослав Витков коментира напрежението около изборите, свързани с намесата на Турция в парламентарния вот на 26 март. Той смята, че преекспонирането с етническото напрежение в страната е опасна тема. 

Кандидатът за народен представител от коалицията "Реформаторския блок-Глас народен" е на мнение, че по казуса с южната ни съседка ние трябва да отстояваме позицията си твърдо.

"Настояваме за затваряне на секциите в Турция и спирането на "изборния туризъм", категоричен бе Витков.

В същото време той подчерта, че България трябва да е много внимателна в отношенията си с Турция, тъй като делим една граница.