България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Младите, които искат да бъдат чути

Конкурс дава платформа за подкрепа на каузите, които променят света

20.03.2017 | 10:55 Редактор: Мария Аладжова
Младите, които искат да бъдат чути

За пета поредна година конкурс дава гласност на младите хора да изразят гледна точка и да кажат какво не им харесва в дадена сфера от живота. Конкурсът носи името "Репортийн" и е посветен на каузите, които променят света, както посочват неговите създатели.

"Даваме глас на тийнеджърите. Конкурсът беше създаден от Фондация "Америка за България" преди пет години. Това е петото му издание. Ние смятаме, че прекалено много се поучават младите хора и че връзката е само възрастните към младите, а никой не иска да чуе техния глас", разясни в "България сутрин" по Bulgaria ON AIR Надя Захариева, която е директор на програма "Изкуства и култура" към фондацията.

"Хейт не означава мразя. Ние не мразим нещата, ние обичаме нещата, които правим и за които искаме подобрение, искаме проблемите да изчезнат. Хейтваме проблемите в тях", добави Ева Николова, която участва в конкурса.

Друг участник - Григор Зафиров, също подкрепи каузата, като посочи, че ограниченията, които възрастните налагат върху тийнеджърите понякога им отнемат от смелостта да изразяват позиция и да се борят за нея.