България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Глоба и липса на ток в завод разгневили собственика на "Уолтопия"

Вижте защо Ивайло Пенчев написа гневно писмо до "София Тех Парк"

13.03.2017 | 09:50 Редактор: Луиза Божинова
Глоба и липса на ток в завод разгневили собственика на

Собственикът на "Уолтопия" Ивайло Пенчев сподели, че две неща са прелели чашата и са го накарали да напише гневното си писмо до ръководството на "София Тех Парк". Първото е това, че държавата е решила да ги глоби, защото 500 кв. м. от сградата, която са решили са строят на територията на парка, не са въведени в експлоатация с време.

"Ние се забавихме със срока за въвеждане в експлоатация заради смотани държавни организации", обясни той. 

Другата причина, провокирала написването на гневното писмо. е това, че са инвестирали в индустриална зона "Божурище" през 2014 година, построили са завод и е трябвало да им пуснат ток през декември 2015 година. 

"Сега сме март 2017 и все още нямаме ток", посочи Пенчев пред репортер на Bulgaria ON AIR. "Тия юнаци от Министерството на икономиката не могат да ни прекарат ток година и три месеца, след като са обещали, пише го в нотариалния акт", допълни той. 

Пенчев каза още, че не е имал съществена цел с писмото, просто се е ядосал. Той добави, че подобни проблеми са имали и с администрациите в други държави.

На въпрос дали ще плати наложената му глоба, Ивайло Пенчев е категоричен, че ще го направи "след сто хиляди съдилища".

"Нещата ще се оправят в България, но колкото по-скоро населението разбере, че чиновниците трябва да имат по-малко власт и да харчат по-малко пари, толкова по-добре", заключи той.