България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Крум Савов не смята да влиза в политиката

"Не съм бил партиен член и няма да стана", каза пред Bulgaria ON AIR спортният журналист, който даде подкрепата си за Иван Ченчев, водач на листата на "БСП за България"

02.03.2017 | 09:54 Редактор: Жанета Нейкова
Крум Савов не смята да влиза в политиката

Никога не съм бил партиен член и това няма и да стане. Продължавам преди всичко да бъда спортен журналист. Това каза в студиото на "България сутрин" Крум Савов.

Той заяви това пред Bulgaria ON AIR по повод дадената си подкрепа за Иван Ченчев, който е водач на листата на коалиция "БСП за България" на София област. 

Запитан дали смята да влезе в политиката, Савов отговори, че не е готов и не е заявявал желание да влиза в друга, различна от спорта, сфера.

"Аз харесвам и подкрепям водач на листата на един от основните претенденти за властта. Имаме общо биографично минало като начин на изграждане като личности", обясни мотивите си спортният журналист. 

Той обясни, че става въпрос на съвпадения, че сега не е ангажиран с конкретни медии: "Това ми дава свободата да погледна на живота и на проблемите в България от друг ъгъл".

Журналистът бе категоричен, че подкрепя личността Иван Ченчев и неговия капацитет да промени нещо в спорта, младежта и медиите, а не самата партия, 

"Разбира се, ако в платформата, която той представлява като кандидат на "БСП за България" имаше неща, които не харесвам не бих го подкрепил", заключи Савов.