България сутрин

Всеки делник от 6:30 часа
още

Арх. Весела Тасева: Мога да бъда уволнена само, ако се установят нарушения

Архитектът на район "Младост" коментира пред Bulgaria ON AIR защо кметът Десислава Иванчева е поискала оставката й

02.03.2017 | 08:07 Редактор: Жанета Нейкова
Арх. Весела Тасева: Мога да бъда уволнена само, ако се установят нарушения

Заповед за уволнение все още не е поднесена на архитекта на район "Младост" Весела Тасева. Тя поясни това в студиото на "България сутрин". 

"Аз мога да бъда освободена по взаимно съгласие или дисциплинарно, ако бъдат установени нарушения", каза арх. Тасева. 

Пред Bulgaria ON AIR тя заяви, че по проекта "Гранд Каньон" - строеж на 30-етажен жилищен комплекс в квартала, нередности няма, и решението е абсолютно законосъобразно. 

Запитана има ли натиск върху нея от страна на кмета на район "Младост" Десислава Иванчева, Тасева сподели, че районният кмет единствено в телефонен разговор й е съобщила, че не желае да работи с нея, след като е подписала разрешението за строеж на този мегапроект. 

Арх. Весела Тасева подчерта, че районните кметове пряко се подчиняват на главния архитект на столицата. 

"Заповедта за разрешение за строеж по закон е отговорност на главния архитект на София. Неговото решение надделява над заповедта на районния кмет. Ние, районните архитекти, работим по правомощия, предоставени от главния архитект, но сме назначени от районните кметове", обясни Тасева пред Bulgaria ON AIR.

Архитектът посочи, че все още не е решила дали ще напусне по собствено желание или ще чака да бъде освободена дисциплинарно, ако бъдат установени нарушения в работата й. Но, допълни, че ако бъде освободена по втория път, тя ще си търси правата по съдебен ред.