България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Ген. Атанасов: Коалиция с ГЕРБ - да, с Борисов - никога!

Избирателите на "Нова република" са тези, които искат промяна в статуквото, настоя той пред Bulgaria ON AIR

24.02.2017 | 08:34 Редактор: Тодор Петров
Ген. Атанасов: Коалиция с ГЕРБ - да, с Борисов - никога!

Ген. Атанас Атанасов е водач на листата на "Нова република" в Пазарджик и на второ място в своя избирателен район в София. В "България сутрин" той подчерта, че техните избиратели са всички десни, които искат промяна на статуквото. 

"Ние сме тези хора, които бяхме опозиция на Бойко Борисов отдясно. Хората, които отказахме да бъдем патерица на Борисов. РБ са тези хора, които продължават да бъдат наемници на Борисов. С РБ нищо не може да се случва, защото не можем да подкрепяме пагубната политика, която беше водена", заяви гостът на Bulgaria ON AIR.

Ген. Атанасов поясни, че "Нова република" би се коалирала с ГЕРБ в бъдещ парламент, но не и с Бойко Борисов, който според него се е превърнал във воденичен камък за държавата и партията си. 

"Загуби президентските избори, а сега е напът да загуби и парламентарните. Крайно време е да освободи терена", настоя ген. Атанасов.

Той добави, че "Нова република" има програма, която иска да реализира и ще търси начин да участва в управлението, но в никакъв случай на всяка цена. "Във всяка партия има почтени хора, но това не означва, че всички партии трябва да се съберат на софрата", каза още Атанас Атанасов.

По думите му в момента в държавната администрация се кадрува търговски. Ген. Атанасов се обяви за категорични правила за работа в администрацията. На второ място в програмата на "Нова република" той постави икономиката, а на трето борбата с корупцията.

"Ще имаме достатъчно подкрепа, за да може нашият глас да се чува силно в следващия парламент", категоричен бе гостът в студиото на Лора Инджова и Симеон Белев.