България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Свободата да пътуваш по света и у нас

Юлия Вукова представя вълнуващи дестинации и незабравими пътешествия

21.02.2017 | 09:44 Редактор: Тодор Петров
Свободата да пътуваш по света и у нас

Блогърът и пътешественик Юлия Вукова представи в "България сутрин" няколко предложения за незабравими пътешествия в България и чужбина.

Първото място е Екопътека "Дяволска пътека" до село Борино в Родопите. Това в нова туристическа дестинация, която е интересна със своята екстремност. Съчетава планинска територия с екстремни мостчета и стръмни стълби, разказа Юлия. Тя препоръча разходката да се съчетае с посещение на Ягодинската пещера.

Крепостта над Кричим е следващото място, за което ни разказа гостът на Bulgaria ON AIR. Юлия предупреди, че крепостта е малко позната и информацията е твърде оскъдна. По тази причина заедно с приятели са направила четири дървени табели, с които са обозначили крепостта и Асеневия надпис.

Крепостта Петрич кале над гара Разделна тя описа като място с изключителен изглед и много подходящо за разходка. Юлия Вукова посъветва да се отделят поне два часа за изкачването, а в своя блог time2travel.bg е описала как точно да стигнем до крепостта.

Блогърът и пътешественик препоръча още района около Каварна, който определи като изключително живописен, а също така Червен и Ивановските скални манастири.

На Юлия й предстои да посети Сицилия, която също горещо препоръчва за екскурзия. В това число влиза дестинацията Неапол и Амалфийското крайбрежие.

"Третото място е Загреб - изключително място, което потапя в един отминал свят", каза още гостът в студиото на Лора Инджова и Симеон Белев. 

Юлия Вукова съветва да отделим достатъчно време за планиране на екскурзията в чужбина и нашия престой там.