Доника Ризова с фоторазказ от острова на усмихнатите столетници

Водещата на Медиите ON AIR за посещението си в Южна Корея пред Elle.bg

16.02.2017 | 16:22 Редактор: Константина Маркова
Доника Ризова с фоторазказ от острова на усмихнатите столетници

"Напоследък сватбените церемонии рязко излязоха от мода. Медените месеци вече са всяка почивка с бащата на децата. За това и когато разбрах, че остров Чеджу се слави като една от най-посещаваните дестинации за меден месец, прибързано реших, че ще падне голяма скука. Поредното място с плажове и романтични места за вечеря за двама насред пясъка. Добре, че отивам в командировка си казах. За което по-късно съжалих", разказва Доника Ризова пред Elle.bg.

Наричат Чеджу „Хавай на Ориента“, „Смарагдовият остров“, „Мандариновата градина на Южна Корея“, остров, пълен с легенди и славещ се с над 100 музея и уникалните жени – гмуркачки. Всичко това плюс наистина впечатляваща природа, приветлив климат и усмихнати столетници нареди най-малката провинция сред новите 7 чудеса на света. Освен това ЮНЕСКО включи острова в списъка с паметници на световното културно наследство.

Славата на Чеджу е като че ли добре пазена тайна. Как иначе да си обясним, че според редица туристически справочници той е поставян като предпочитана дестинация пред такива колоси в индустрията като Рим и Барселона. Над 10 милиона туристи се изсипват всяка година на летището му и въпреки това има шанс да не срещнете европеец през целия си престой. Обяснението идва на място – корейци, китайци и японци са основният туристически поток. Младоженци на меден месец, запалени голфъри на турнири, семейства с деца и нашата журналистическа група.

Целия разказ и снимки вижте тук >>