България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Гладната стачка на инвеститорите в "Младост" продължава

Екскметът на района Цвета Авджиева обясни пред Bulgaria ON AIR защо съди Георги Кадиев

20.02.2017 | 08:09 Редактор: Луиза Божинова
Гладната стачка на инвеститорите в

Казусът в столичния район "Младост" продължава. Строителният инвеститор Изабела Сярова е приключила своята гладна стачка, но нейните колеги продължават. Бъдещите им действия са свързани с предприемане на съдебни претенции към районната администрация и Столична община.

Сярова обяви гладна стачка в началото на месеца, като заяви, че й е оказван системен тормоз, изразяващ се в действието или бездействието на районната администрация. След няколко дни инвеститорът разбира от Facebook, че кемтът на "Младост" Десислава Иванчева е спряла строежа й.

"Моята сграда е оценена на милион и 200 евро към общината, като имате предвид, че аз съм с една от най-малките сгради. Ако кметът Десислава Иванчева не преосмисли своите действия, искът ми към общината ще е в този размер", каза Сярова пред Bulgaria ON AIR. 

В студиото на Лора Инджова и Симеон Белев гостува и бившият кмет на “Младост“ Цвета Авджиева, която е завела дело срещу Георги Кадиев по повод клевета.

"Един от най-големите проблеми по време на моето кметуване бяха точно тези строежи, защото гражданите на района са чувствителни към всяко едно застрояване. От друга страна са инвеститорите, които искат да строят", обясни тя. 

Авджиева посочи, че протестите през лятото на 2016 година са провокирани от парцел от 410 кв.м, отреден за сграда за обществено обслужване, собственост на пловдивско семейство. 

"В края на месец юли започнаха протестите. Два дни преди това от фирмата, която започна да строи обекта, дойдоха да ми се представят. Явиха се и политици в лицето на г-н Кадиев и неговия общински съветник Борислав Тодоров", разказа тя. 

Авджиева допълни, че преди да отиде на тази среща с протестиращите, са били извършени две проверки и всичко е било законно. 

На въпрос защо ще съди лидера на "Нормална държава", тя отговори, че Кадиев е тиражирал клевета, че зетят на Авджиева е част от фирмата строител с думите: "Стотици остават без площадка".

"Тази клевета беше многократно тиражирана от медиите и тя доведе до сваляне на доверието в мен", заяви тя. 

Гостите в студиото се обединиха около мнението, че Десислава Иванчева трябва да подаде оставка.

Целия разговор вижте във видеото: