България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Инвеститор от "Младост" започна гладна стачка, атакува Фандъкова

Не виждам нищо човешко в начина, по който контактувате с гражданите, обърна се Изабела Сярова към столичния кмет

09.02.2017 | 09:17 Редактор: Тодор Петров
Инвеститор от

Собственикът на строеж в кв. "Младост" Изабела Сярова, с която ви срещнахме вчера в "България сутрин", изпълни заканата си и от днес е в гладна стачка пред общината в София. Тя твърди, че й е оказван системен тормоз в продължение на три месеца, който се изразява в действието или бездействието на въпросната администрация под формата на непрекъснати проверки и оспорването на актове.

"Гладната стачка си струва, когато човек е прав, спазва законите на Република България и отстоява правото си. Това е единственият начин да отстоя своята позиция", сподели тя пред репортер на Bulgaria ON AIR. 

Изабела Сярова е категорична, че твърденията на нейните съкварталци, които тази сутрин се събраха пред Столичната община на протест срещу застрояването, не са подкрепени с никакви документи. 

"Имам законово издадени документи и нямам какво да правя в съда. Ако те имат претенции и документи, че моят обект е незаконен, нека решат проблема в съда", настоя тя.

Инвеститорът призова на място да дойдат кметът на район "Младост" Десислава Иванчева, столичният кмет Йорданка Фандъкова и главният архитект на София, които да донесат всички документи, за да стане ясно кой е законен и кой не. 

Изабела Сярова се обърна и към новия областен управител на София да отмени заповедта, с която Фандъкова делегира права на Иванчева.

"Г-жо Фандъкова, първо сте човек и след това всичко останало. Не виждам нищо човешко в начина, по който контактувате с гражданите", каза тя по адрес на столичния кмет.

"Натискът е изцяло провокиран от г-жа Иванчева. Цялото ми семейство е подложено на системен тормоз. За пореден път съм порогана в собствената си страна и кварталът, за който съм полагала грижи. Какво направиха тези граждани за кв. "Младост"? Нищо! Имат само претенции", каза още Сярова.