България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Ангел Джамбазки: ГЕРБ и БСП преписаха програмата ни!

Евродепутатът не изключи пред Bulgaria ON AIR голяма коалиция

13.02.2017 | 09:05 Редактор: Жанета Нейкова
Ангел Джамбазки: ГЕРБ и БСП преписаха програмата ни!

"Обединените патриоти" обявиха, че се е стигнало до консенсус в приоритетите с ГЕРБ и БСП и ги определиха като "успех", докато Ангел Джамбазки смята, че се е стигнало до това обединение, защото лявата и дясната партия са преписали предизборната им програма. 

"Идеите, които ГЕРБ е обявила като реформи в програмата си са такива, каквито по време на управлението си искаха да направят, но нямаха желание", заяви зам.-председателят на ВМРО - Българско национално движение и евродепутат в "България сутрин". 

Джамбазки все пак не изключи възможността на по-късен етап за коалиция между двете най-големи партии в България - ГЕРБ и БСП.

"Не я изключвам, ако не се случи нормално управление на държавата след тези избори и се наложи да се направят нови. Тогава вече със сигурност ще има голяма коалиция, най-вероятно между ГЕРБ и БСП, коментира той пред Bulgaria ON AIR и продължи: "Само след една година е нашето председателство в Европейския съюз, а ние не можем да изпуснем такъв инструмент заради вътрешнополитически неразбирателства".

Евродепутатът изказа мнението си и по случая с българския граничар, който преди 9 години стреля по турски бракониер, а миналата седмица Турция заведе срещу него наказателно производство. 

Джамбазки оправда действията на Михаил Цонков и обяви, че партията им обсъжда варианти, като един от тях е да го включи в листите си за вота на избираеми места, защото ще получи имунитет.