България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

СДС зове за обединение в Реформаторския блок

Проблемът е в егото на лидерите на РБ, заяви Румен Христов пред Bulgaria ON AIR

30.01.2017 | 08:46 Редактор: Тодор Петров
СДС зове за обединение в Реформаторския блок

Никой не е изключвал ДСБ от Реформаторския блок. Радан Кънев и други колеги не подкрепяха управлението. Сега управление няма, има избори. Не бива да допускаме в парламента да няма представители на автентичната десница.

Това каза в "България сутрин" зам.-председателят на СДС Румен Христов. Той обяви, че от РБ биха подкрепили антикорупционен блок.

"Антикорупционният закон е нещо очевидно, което ни събира с "Да, България". Така и не стигна времето за второ гласуване на този законопроект. Няма съмнение, че РБ е за борбата с корупцията", посочи гостът на Bulgaria ON AIR.

Зам.-председателят на СДС настоя, че основният проблем е в егото на лидерите на Реформаторския блок, както и очакванията, че ще имат самостоятелно мнозинство в Народното събрание. 

"БСП и ДПС са нашите категорични опоненти. ГЕРБ е член на ЕНП. Какво по-естествено две партии, които членуват в ЕНП, да бъдат партньори", сподели очакванията си за конфигурациите в следващия парламент Христов.

Той подчерта, че Реформаторският блок е този, който е в момента и е с най-големи шансове да прескочи бариерата от 4% на предстоящите избори. Румен Христов каза още веднъж, че вратата е отворена и може да бъде продължено онова, което вече са започнали.

"Трябва да има силна държава, която да изпълнява своите функции. Чиновниците властват над бизнеса. България има над 500 хил. публични чиновници, което е твърде много за нашата администрация", обясни Румен Христов.