България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Протест пред Столична община заради зелените площи

Недоволни заявиха пред Bulgaria ON AIR, че колкото по-голям обществен натиск има, толкова администрацията е по-склонна да се вслушва

26.01.2017 | 09:56 Редактор: Жанета Нейкова
Протест пред Столична община заради зелените площи

Поредна порция недоволство срещу застрояването на зелени площи в София. Напрежението започна от столичния квартал "Младост", но се разрасна към други квартали като "Дружба" и "Овча Купел".

Днес, час преди заседанието на Столичния общински съвет, недоволни граждани дойдоха да протестират пред сградата на Столична община.

"Това е кауза, която споделям, откакто съм станал общински съветник -  да се спре презастрояването в цяла София. Това вече е хроничен проблем, който се повтаря от място на място. Хората очевидно показват недоволството си", споделя общински съветник пред репортер на Bulgaria ON AIR.

"Колко голяма е чуваемостта от страна на властимащите е трудно да се каже. Обикновено колкото по-голям обществен натиск има, толкова по-склонна е да се вслушва администрацията“, смята той.

"Проблемите са много и във всички части на София. При публикации в социалните мрежи се оказа, че хора от Столична община подписват документи, с които се предават общински имоти към строителни фирми", коментира един от протестиращите.

Bulgaria ON AIR  ще проследи днешното заседание на Столичния общински съвет и ще ви информираме какви решения ще се вземат там. 

Вижте още за протеста във видеото след шестата минута:

 


1
0 rate up comment rate down comment 0
nina.richi.1800
преди 7 години
Много се съмнявам, че в устройствения план на Младост, тия площи са отбелязани като зелени. По-скоро не са застроени и хората там си разхождат кучетата. Там е работата, че тия площи са на собственици, които си плащат данъците и таксите за тези имоти и е редно да плавят с тях, каквото решат. Сигнализирай за неуместен коментар