България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Соня Колтуклиева: Функцията на президента е на арбитър, който ще сочи с пръст

Румен Радев ще има сериозни конфликти в опита си да се еманципира, каза Теодор Елмазов пред Bulgaria ON AIR

19.01.2017 | 12:14 Редактор: Луиза Божинова
Соня Колтуклиева: Функцията на президента е на арбитър, който ще сочи с пръст

В предаването "България сутрин" журналистката Соня Колтуклиева коментира, че в днешната си реч новоизбраният президент Румен Радев е поставил няколко много полезни въпроса за отделянето на така наречения "елит" от "обикновения човек". Тя посочи, че между тях има не дупка, не пропаст, а разлом.

"Функцията на президента е на арбитър, на камбана, на човека, който ще сочи с пръст", допълни Колтуклиева.

Антони Георгиев пък заяви, че президентските избори са били битка не между Румен Радев и кандидатът на ГЕРБ Цецка Цачева, а между Бойко Борисов и останалите.

"Радев го избраха не защото не харесват Цачева, а защото не харесват политиката на Борисов", настоя бившият главен редактор на "Плейбой" в студиото на Лора Инджова и Симеон Белев.

Актьорът Теодор Елмазов пък е на мнение, че Радев вече стои доста сериозно на поста си. Той прогнозира сериозни конфликти в опита на държавния глава да се еманципира.

"Ще има проблеми с партията и с Илияна Йотова", отбеляза Елмазов.

Соня Колтуклиева посочи, че Румен Радев изглежда доста емоционално стабилен, устойчив човек. Не е нито агресивен, нито брутален, нито пък е шоумен

"Дали той ще успее да стане обединител на нацията е много трудно да се постигне сега, когато самите партийни централи ще насъскват електората си един срещу друг, предвид на националните избори", каза тя.

"Вероятно след това, самият народ ще бъдем толкова уморени, че самите ще поискаме повече спокойствие и толерантност", заключи заключи пред Bulgaria ON AIR.

Очаквайте видео с целия разговор!