България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Обява във Facebook за подслон и храна за бежанци се оказа фалшива

Това разказа потърпевшата, чиито контакти са посочени в обявата - директорът на НГПИ Лилия Балева

18.01.2017 | 09:51 Редактор: Мария Аладжова
Обява във Facebook за подслон и храна за бежанци се оказа фалшива

Преди дни във Facebook група беше публикувана снимка с обява на жена, която предлага храна и подслон на бежанци. Жената е Лилия Балева, директор НГПИ "Св.Лука", а обявата - фалшива.

Това потвърди самата Балева в ефира на "България сутрин" по Bulgaria ON AIR. Тя разказа, че е била потърсена на няколко пъти, като най-накрая попитала откъде знаят името ѝ, а гласът отсреща ѝ обяснил, че е прочел въпросната обява. Балева веднага подала сигнал в 5-то РПУ в София. 

Тя обясни, че посоченият телефон за връзка е нейният служебен и е достъпен на сайта на училището, откъдето най-вероятно е бил взет.

"Аз смятам, че това не е направено от ученик. Аз съм директор, който се разбира добре с учениците си. В това училище съм 38 години. Дошла съм на 24 години. Тук ми премина младостта и по-голямата част от живота. Нямала съм големи проблеми с ученици. Нямала съм сериозни конфликти или някаква омраза от страна на учениците - напротив", обясни директорът.

"Мисля, че това е възрастен човек, който за съжаление е лош човек. След като няма друго занимание, се занимава с това - да създаде проблеми на един човек, просто защото трябва да седнеш и да го измислиш да е злобно и да е неприятно. Мислила съм дали не е някой, който съм го пенсионирала и още не може да го преживее това. Не знам, това е някой човек, който няма нищо добро в главата си", продължи Балева.

Тя приема с усмивка случващото се и е убедена, че рано или късно лошите деяния се връщат на онези, които са ги сторили.