България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Фотографът Георги Хаджийски търси различната перспектива при правенето на снимки

Той коментира пред Bulgaria ON AIR какво е чувството да правиш въздушни кадри с дрон

12.01.2017 | 10:58 Редактор: Жанета Нейкова
Фотографът Георги Хаджийски търси различната перспектива при правенето на снимки

Днес всеки може да бъде фотограф с помощта на мобилните телефони, но фотографът Георги Хаджийски се опитва да търси различната перспектива при правенето на снимки. "С всеки изминал ден става все по-трудно да избягам от стандартната гледна точка, а дронът дава тази възможност", коментира той в "България сутрин".

Георги Хаджийски е пейзажен фотограф, който заснема красиви зимни гледки, някои от които са направени с дрон. Той е автор на добилата популярност снимка "Нощна София в зимна премяна". 

Пред Bulgaria ON AIR той казва, че търси различния поглед при правенето на снимки, защото много хора са обиколили всички популярни места. 

Негово любимо място е врачанският балкан, където дълго време е търсил зимен кадър, защото иска да го заснеме с определена естествена светлина. 

Хаджийски смята, че при пейзажната фотография е много важен премереният риск. "Никой кадър не си заслужава пълното рискуване".

При него страстта към фотографията ескалира с времето и заявява, че във фотографията трябва да те води непрестанното любопитство - "Виждаш дадена снимка и се питаш как е направена?"