Главният оператор на Bulgaria ON AIR с лекция за тънкостите в занаята

Димитър Розов ще сподели опита си в обучение на 16 ноември

10.11.2016 | 16:13 Редактор: Константина Маркова
Главният оператор на Bulgaria ON AIR с лекция за тънкостите в занаята

Операторът на Bulgaria ON AIR Димитър Розов ще изнесе лекция за операторско майсторство в галерията за фотография SYNTHESIS на 16 ноември от 19 часа. Димитър е част от телевизията почти от самото начало. Работи като главен оператор новини и предавания и е един от най-добрите професионалисти в тази област в България. Завършил е операторско майсторство във Варненски свободен университет.

Гради кариерата си в телевизията паралелно със странични проекти, някои от които са с престижни отличия. Димитър е снимал музикални клипове (един от тях на група "Остава" – бел. ред.), реклами и корпоративни видеа. Той е главен оператор на пълнометражния филм "Нощта на мечтите" (2013), снима и лентата Carnival games (2016), както и няколко късометражни ленти.

Опитът му е достатъчно богат, за да изнесе обучение на тема: "Оператор за и извън телевизия или как можем да изкараме пари като оператори". Ще засегне  теми както  за триковете в снимането - на видовете репортажи, документалното кино, снимане на събития, така и за нужната техника. Димитър ще разкаже и за известните оператори в Холивуд, започнали кариерата си като репортажни фотографи. Като човек, който от години работи в телевизия, ще засегне и темата колко е важно да се работи в екип успешно.

Повече за събитието може да видите тук.