България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Роро: Годината беше тежка и трудна, настроенията - тегави и драматични

2016 г. не беше добра, да си отива, от февруари нещата ще започнат да се оправят, прогнозира Aгент Тенев пред Bulgaria ON AIR

30.12.2016 | 08:46 Редактор: Луиза Божинова
Роро: Годината беше тежка и трудна, настроенията - тегави и драматични

2016 година се определя като годината на лъжите, пропагандата, тероризма и общо взето всички злини на света. Журналистът и писател Иван Тенев и телевизионният водещ и продуцент Радослав Кавалджиев-Роро също определиха изминалите 12 месеца като тежки и трудни.

"Новините, които ме заобикаляха отговаряха на тези настроения - тегави, драматични на моменти. И като сложим новините за големите артисти и имена, които ни напуснаха - имаме една не лека година", коментира Роро в предаването "България сутрин".

"Не беше от най-добрите тази година, просто светската хроника е като смеха - тя трябва да е нещо механично, облицовано с живо. Много погребения имаше през 2016 г.", каза Агент Тенев в студиото на Симеон Белев. По думите на писателя и художник предстои годината на петела, от февруари месец 2017 г. нещата ще започнат да се оправят и ще бъде добре за България. 

Гостите в студиото се обединиха около мнението, че има много голяма пропаст между хората и техните взаимоотношенията, но това няма как да се види по телевизията.

Според Роро българинът като цяло не се радва на малките и големи успехи, той обича сеира. По думите му парламентът е мястото, от което може да се набави материала. "Много често казваме, че политиците са отражение на народа. Абсолютно е така", каза продуцентът пред Bulgaria ON AIR.

На въпрос защо сме толкова черногледи, Роро отговори, че трудният живот и мизерията карат хората да мислят само за себе си и да се овълчават."

По отношение на това дали чалгата и кичът продължават да управляват обществото,  Иван Тенев заяви, че едно цяло поколение е възпитано с чалгата и то не знае друго. И двамата с Роро обаче са на мнение, че в музиката у нас нещо трябва да се промени, но това няма да стане е скоро.

Целия разговор вижте във видеото: