fallback

Чувствителността на обществото да се насочи към агресията между младите

Това призоваха Цветелина Харалампиева и Виржиния Петкова от Българския младежки форум, който организира кампания в тази посока

30.12.2016 | 08:00 Автор: Ирина Георгиева

Чувствителността на обществото трябва да се насочи към агресията между младите хора, защото този проблем касае колкото семейството като най-малка обществена единица, толкова и общността ни като цяло.

Това коментира Цветелина Харалампиева от Българския младежки форум в предаването "България сутрин", по повод организирането на конкурс сред ученици срещу омразата в интернет и агресията в училище.

"Това не е проблем на конкретен ученик и на неговото семейство, а въпрос, с който трябва да се заеме цялото общество, тъй като е част от създаването на предпоставките за наличие на такава агресия. Фокусът трябва да е насочен към този проблем и всички ние трябва да се заемем с разрешаването му. Факт е средата, в която живеем. Политическият и икономическият план също влияят върху тийнейджърите", смята Харалампиева.

В момента, в който учениците видят вид насилие в дома си, няма как да не го приложат и в собствения си живот - било то в училище  или като станат зрели хора. Това добави от своя страна Виржиния Петкова от Българския младежки форум в студиото на Bulgaria ON AIR.

Кампанията на Българския младежки форум е насочена към ученици и цели да покаже, че агресията няма място място в училище, коментира още Харалампиева.

"Често пъти тази агресия се стимулира от взаимоотношения между съученици в интренет, нападки, обиди, реч на омразата. Именно заради това стартирахме кампанията част, от която е онлайн конкурсът "Без онлайн омраза". Насочен е към ученици 7 до 12 клас, които да изпращат снимки и колажи от своето положително ученическо ежедневие", разкри тя. 

Има активност от цялата страна, която се увеличава с наближаването на крайния срок (31 януари), допълни Петкова.

Всички ние носим отговорност какво се случва в училище - родители, учители, неправителствени организации и правителство, подчерта Харалампиева. Според нея трябва да се дава повече възможности на децата да се изявяват в положителна светлина.

 

fallback
Още от България сутрин
fallback