Учителката, преборила рака, помага на свой ученик

Людмила Ангелова се включи в кампанията за набиране на средства за Синан

07.12.2016 | 08:47 Редактор: Тодор Петров
Учителката, преборила рака, помага на свой ученик

Учителката Людмила Ангелова, която успя да пребори рака, сега се включва кампания, за да помогне на свой ученик с тежко онкологично заболяване. Неотдавна ученици успяха да съберат непосилната за нея сума, за да бъде лекувана тя в чужбина. Сега учителката се захваща с каузата да помогне на 16-годишният Синан Мурад. 

За лечението на момчето са необходими 81 хил. евро, като сумата е почти събрана, благодарение на кампания, която са подели учениците и самата Людмила. Събраната сума е около 140 хил. лева, остават още около 20 хил. 

Съученици на Синан разкриха, че парите са събрани само в рамките на две седмици. В кампанията участва цялото училище, както и други учебни заведения от Асеновград.

"Нямам никакви съмнение, че сумата ще се събере. След всичко ,което ми се случи на мен, бях убедена, че ще успеят и този път. Искам да кажа на Синан, че трябва да запази духа и борбеността си, която показва досега. Предстоят му моменти, които няма да са леки, но съм сигурна, че ще успее. Формуалата на успеха е да не спира да вярва. Аз знаех, че трябва да мина по този път и нещата ще се случат", сподели Людмила Ангелова пред камерата на Bulgaria ON AIR.

Децата са изработили много кутии, които са разпространили в целия град за набиране на средства. Организирали са и базар, където се продават детски изделия. Един от най-добрите приятели на Синан разкри, че предстои и концерт в помощ на болното момче. 

"Постоянно давахме кураж на нашата госпожа, сега го правим със Синан. Вярваме, че доброто съществува", сподели една от неговите съученички.