България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Политолози: Отговорността за новото правителство ще е на Бойко Борисов

Коментар на Петър Чолаков и Иво Инджов

20.12.2016 | 08:19 Редактор: Мария Аладжова
Политолози: Отговорността за новото правителство ще е на Бойко Борисов

Кабинет, формиран в рамките на сегашното Народно събрание, няма как да бъде стабилен. Това коментира в "България сутрин" по Bulgaria ON AIR политологът Петър Чолаков, който заедно с колегата си Иво Инджов направи анализ на възможните варианти за съставяне на правителство.

"Отговорността за това правителство ще бъде на министър-председателя в сянка Бойко Борисов", посочи Чолаков. Според него през утрешния ден ще бъде обявено името на човека, който ще заеме премиерския пост, а евентуалното правителство ще влезе в сила около 11 януари. "Аз мисля, че този сценарий е по-малко вероятен, защото Бойко Борисов си дава сметка, че той ще носи отговорност за всичко, което се случва", поясни политологът. 

А според Иво Инджов, ако сега бъде съставено правителство, то ще има по-дълъг живот от очакваното. И все пак той отбеляза: "Обаче доколко бъде легитимен един такъв кабинет е отделен въпрос, защото хората категорично гласуваха за някаква промяна. Самият Борисов в нощта на изборите каза, че ще подаде оставка и сега изведнъж отново започнаха старите мантри - да се гарантира стабилността", коментира Инджов.  

Вижте пълния разговор във видеото: