България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Над 82 хил. лева бяха събрани за първата в България педиатрична линейка

Инициативата е на фатографа Велислава Каймаканова-Ножарова

19.12.2016 | 11:20 Редактор: Мария Аладжова
Над 82 хил. лева бяха събрани за първата в България педиатрична линейка

Фотографът Велислава Каймаканова-Ножарова гостува в "България сутрин" по Bulgaria ON AIR, за да разкаже за една идея, увенчала се с успех... Или поне с успешно набиране на средства за осъществяването ѝ.

Става дума за педиатрична линейка - болнично превозно средство, което все още не съществува из родните ширини. С помощта на арт фотографии на известни личности талантливата Велислава успява да привлече вниманието на бизнес партньори и съмишленици:

"Не сме очаквали, че ще успеем да съберем цялата сума. Всъщност имахме 38 хил. лева, а на събитието, на търга, събрахме 81 850 лева от продажбата на фотографии, направени като картини", разказа тя.

Идеята за педиатрична линейка се родила съвсем случайно. Един ден Велислава седнала пред компютъра и написала думата на английски: "Когато изскочиха картинките, като един творец първо бях запленена от визията, след това вече като майка си казах: "Леле, прекрасни са. Те са толкова цветни, те нямат нищо общо с болница и с болничен автомобил", спомня си фотографът.

"Започнахме да снимаме без особена идея какво искаме да правим и виждате докъде стигнахме. Понякога, когато човек действа повече със сърцето си, а не с логиката и разума, мисля, че нещата се получават, защото следваш знаците и те ти проправят път. Мисля, че ако бяхме направили план, нещата нямаше да се случат точно така", разказа още гостът в студиото на Bulgaria ON AIR.

Вижте пълния разговор във видеото: