fallback

Хората в Хитрино: Нуждаем се от още храна, дрехи и одеяла

Необходими са и хигиенни материали, казват още пострадалите

13.12.2016 | 10:32

Пострадалите хора от село Хитрино имат нужда от още храна, топли и зимни дрехи. Необходими са хигиенни материали, санитарни и перилни препарати. За децата са необходими памперси.

Това поясни пред камерата на Bulgaria ON AIR зам.-председателят на БЧК Мурад в сборния щаб в село Тимарево.

"Основната нужда в момента е от трайни храни. Хората са настанени по домовете на други семейства. Нуждаем се от зимни дрехи, защото някои изпращат и летни, но времето тук е много студено и условията са много сурови. Нужни са ни и дрехи за деца. Много е важно в една такава ситуация да сме сплотени. Това е признак, че човешкото  у нас е на ниво”, каза още Мурад.

По думите на Стефан Стефанов, жител на Хитрино, към момента той и семейството му са добре, но децата се събуждат вечер и спят едва по 2-3 часа след преживения ужас.

"Имаме нужда от вода за пиене, безалкохолни за децата и храна. Тази превозваческа фирма пося огромна смърт в нашето село.  Страшна трагедия”, коментира Стефан.

Той допълни, че предстои операция на жена му в Плевен. Когато е влязъл в дома им е успял да вземе документи, изключил е бойлера, но е забелязал, че плочата на гаража е преместена и вратите са излезли навън.

Доброволец към БЧК в село Тимарево разказва, че хората се нуждаят от още храна, вода и одеяла, а за малките са необходими памперси.

"Нашата къща е от горната страна на линията, но и при нас ситуацията беше неописуема. Събудих се малко преди взрива и чух някакво бучене. Точно в този момент всичко избухна. Видях някаква червена светлина, след това трясък и прозорците се отвориха, разпиляха се счупени стъкла. Децата се събудиха. Нямаше място къде да стъпим. Сега сме настанени при родителите на съпруга ми, но нямаме лични вещи”, сподели жената пред репортер на Bulgaria ON AIR.

По-късно стана ясно, че в центъра на БЧК в Тимарево са доставени хранителни продукти, голямо количесто минерална вода и топли дрехи.

Желаещите да помогнат на пострадалите от село Хитрино могат да го направят като изпратят SMS на номер 1466 (1 лев без ДДС). Дарения могат да се правят и на специално създадената за целта банкова сметка: IBAN в BGN: BG64UNCR76301078660913 

BIC: UNCRBGSF  Банка: УниКредит Булбанк

 

fallback
Още от България сутрин
fallback