Кметът на Хитрино: Търпението ни се изчерпва! Защо не се бърза?

Разбирам трудността и риска, но мога да видя с какви темпове се работи, констатира ядосаният Нуридин Исмаил пред Bulgaria ON AIR

13.12.2016 | 08:57 Редактор: Тодор Петров
Кметът на Хитрино: Търпението ни се изчерпва! Защо не се бърза?

Кметът на Хитрино Нуриди Исмаил заяви пред камерата на Bulgaria ON AIR, че търпението му вече се изчерпва, както и това на жителите. Хората са притеснени и искат да бъдат допуснати до своите домове.

"Може ли човек да не бъде притеснен при това време?! Тези домове са без врати и прозорци. Инсталациите са пълни. Разбирам трудността на операцията и разбирам, че е рискова, но мога да видя какви са темповете и как се работи", коментира ядосано кметът.

"Защо не се бърза?", запита той и добави, че хората от ден на ден са с все по-изчерпани нерви. По думите му всеки следващ ден те говорят по съвсем друг начин. 

"Остранен съм културно от министър Румяна Бъчварова, за да не чуя, да не знам и да стоя настрани. Може би им преча с присъствието си - настоявам и задавам неудобни въпроси", посочи кметът, но отказа да коментира дали има пропуски в работата на експертите.

По-късно днес Нуридин Исмаил ще се срещне с премиера Борисов, но призна, че няма да настоява за нищо пред него, а само ще му благодари за всичко. 

"Искането ни беше да дойдат 20 фургона. Ще ги складираме и след това ще се оправим с искането на хората. Много съм доволен от огледите на щетите", каза още кметът на Хитрино. Той уточни, че след втория оглед на домовете може да се вземат други решения.

Желаещите да помогнат на пострадалите от село Хитрино могат да го направят като изпратят SMS на номер 1466 (1 лев без ДДС). Дарения могат да се правят и на специално създадената за целта банкова сметка: IBAN в BGN: BG64UNCR76301078660913 

BIC: UNCRBGSF 
Банка: УниКредит Булбанк