България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Феновете на "Левски" се събират - решават бъдещето на агитката

"Сините" привържениците организират и боксов турнир, обяви шефът на НКП Степан Хиндлиян

07.12.2016 | 09:48 Редактор: Тодор Петров
Феновете на

Винаги има напрежение, когато отборът не показва това, което всички ние искаме. Предстои събрание в неделя, на което са поканени всички хора, които милеят за този клуб. Да решим как като привърженици ще продължим напред. Има два пътя - да бъдем силно общество, което стои зад клуба си или да се отдадем на личното си его и различните амбиции за лидерство, което е напълно излишно.

Това каза в "България сутрин" председателят на Националния клуб на привържениците на "Левски" Степан Хиндлиян по повод предстоящата среща на "сините" фенове. Шефът на НКП посочи, че е нормално в агитката да има противопоставяне на мнения, тъй като там има много и най-различни хора.

"Физически сблъсъци в агитката е имало от момента, в който аз съм попаднал там - в началото на 90-те години. За съжаление, винаги е имало взаимоотношения, които са прераствали в шамари. Това не е тенденция и постоянна практика. Във всяка агитка има подобни взаимоотношения", каза още Хиндлиян запитан за напрежението между феновете в агитката.

Отлива на публика от стадиона той си обяснява с това, че хората са отвратени от много неща и прекалено многото циркове, които са се случили в последно време. 

Председателят на НКП на "Левски" разказа и за предстоящия боксов турнир, който фенове организират за фенове. В събитието в зала "Универсиада" ще се изиграят около 20 срещи, водещ на събитието ще бъде певецът Дичо. 

"Посланието на турнира е "Не" на глупостите на улицата, "Да" на целенасоченото спортуване. Организираме спортни събития, плащаме наеми на зали и треньори, за да могат момчетата да спортуват", каза още привърженикът на "Левски".