fallback

Рокаджии се обявиха срещу престъпленията на властта

Песента "Blood money" на MIRY представя мръсните пари, дадени за престъпления, каза фронтменът на групата Мирян Костадинов пред Bulgaria ON AIR

02.12.2016 | 09:44 Автор: Луиза Божинова

Новото парче на група MIRY - "Blood money" е силно насочено против корупцията и неправдата. Песента представя "мръсните пари", дадени за извършването или покриването на престъпления, обясни фронтменът на групата Мирян Костадинов в предаването "България сутрин".

Той разказа, че това е една от най-смелите им песни и се надява рискът, който са поели, излизайки с такива позиции, да се отплати и от това да дойде само добро.

Мирян Костадинов изрази мнение, че рап и хип-хоп изпълнителите имат доста повече такива послания в песните си, но се надява, че и с тяхната песен ще подтикнат и други изпълнители да започнат да творят музика в тази насока.

"Това е много добър начин да успееш да достигнеш до публиката и да им предадеш едно послание леко индиректно, но същевременно и мотивиращо, че е изключително тънка бронята на властта и на парите, когато неоправданите поискат възмездие", каза Костадинов в студиото на Лора Инджова и Симеон Белев.

"Смятам, че постигнахме това и с  видеото, което направихме, и с текста и музиката, които аз съм писал", допълни фронтменът на MIRY в ефир.

По отношение на началото на турнето Blood money tour, което беше поставено с концерт в столичен клуб, Мирян Костадинов посочи, че не е предполагал, че толкова много млади хора ще дойдат.

"Доста от песните в турнето са малко по-бунтарски и с призив за революция. Това ще ни бъде малко по-сериозна насока занапред", сподели той пред Bulgaria ON AIR.

 

fallback
Още от България сутрин
fallback