България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Рокаджии се обявиха срещу престъпленията на властта

Песента "Blood money" на MIRY представя мръсните пари, дадени за престъпления, каза фронтменът на групата Мирян Костадинов пред Bulgaria ON AIR

02.12.2016 | 09:44 Редактор: Луиза Божинова
Рокаджии се обявиха срещу престъпленията на властта

Новото парче на група MIRY - "Blood money" е силно насочено против корупцията и неправдата. Песента представя "мръсните пари", дадени за извършването или покриването на престъпления, обясни фронтменът на групата Мирян Костадинов в предаването "България сутрин".

Той разказа, че това е една от най-смелите им песни и се надява рискът, който са поели, излизайки с такива позиции, да се отплати и от това да дойде само добро.

Мирян Костадинов изрази мнение, че рап и хип-хоп изпълнителите имат доста повече такива послания в песните си, но се надява, че и с тяхната песен ще подтикнат и други изпълнители да започнат да творят музика в тази насока.

"Това е много добър начин да успееш да достигнеш до публиката и да им предадеш едно послание леко индиректно, но същевременно и мотивиращо, че е изключително тънка бронята на властта и на парите, когато неоправданите поискат възмездие", каза Костадинов в студиото на Лора Инджова и Симеон Белев.

"Смятам, че постигнахме това и с  видеото, което направихме, и с текста и музиката, които аз съм писал", допълни фронтменът на MIRY в ефир.

По отношение на началото на турнето Blood money tour, което беше поставено с концерт в столичен клуб, Мирян Костадинов посочи, че не е предполагал, че толкова много млади хора ще дойдат.

"Доста от песните в турнето са малко по-бунтарски и с призив за революция. Това ще ни бъде малко по-сериозна насока занапред", сподели той пред Bulgaria ON AIR.